Sneeuwklokjes en koffers vol natuur het nieuwe thema van Natuur Actief

Nat_actief_18In januari had Natuur Actief tijdens een bijeenkomst in hotel Ruimzicht te Zeddam de brandweer op bezoek. Zij kwamen daar vertellen over natuur- en bosbrand bestrijding en hoe dat in zijn werk gaat. Een zeer geslaagde avond waar de vele belangstellenden volop genoten. Vanuit de zaal werden veel vragen gesteld en door de brandweer beantwoord. Van deze avond heeft Dimitrey Rouwhorst een prachtig verslag geschreven. Belangsteling voor dit verslag klik dan hier dan kunt u het in kleuren en geuren nalezen.

Maar er komt een nieuwe thema avond met weer een aantal hele leuke onderwerpen. Wat er allemaal is te doen staat volledig beschreven op de uitnodiging van Natuur Actief voor deze avond. Op de thema avond gaat het onder meer over sneeuwklokjes, koffers vol natuur, de Zweedse natuur en het IVN. Ook staat op deze uitnodiging een link naar informatie over een deze week  te houden  sneeuwklokjesfeest  bij kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze.

En dan is er ook nog de fotowedstrijd van Natuur Actief. Ook hierover leest u meer op de uitnodiging welke u via de bovenstaande link kunt nalezen en downloaden. De winnaar van deze fotowedstrijd  zal op 13 april, tijdens het jubileumfeest van Natuur Actief door het publiek  worden gekozen.

Ook attenderen wij Natuur Actief u op twee leuke binnen activiteiten (het blijft toch herfst buiten) van natuur collega’s uit de Achterhoek:

Weidevogelvereniging Achterhoek = Bonte Natuur Avond

Net als vorig jaar organiseert ook dit jaar de Weidevogelvereniging Achterhoek een spetterende Bonte Natuur Avond in het Erve Kots te Lievelde. De Bonte Natuur Avond staat niet alleen bekend om zijn presentaties, maar ook om de ‘markt’ daaromheen. Dit jaar komt Nico de Haan als eregast.

Stichting Achterhoek weer Mooi = Expositie „Schilderen met verf en licht”

Op 1 maart wordt in ‘t Brewinc te Doetinchem een expositie geopend die voor een ieder gratis te bewonderen is gedurende de gehele maand in maart. De tentoonstelling is een coproductie van Fred van Daalen (fotograaf), Aart Mudde (plein airschilder), de Stichting Achterhoek weer Mooi en ‘t Brewinc. De expositie zal geopend worden door o.a. Jaap Dirkmaat en Hans Keuper zal voor muzikale noot zorgen.

Namens het Natuur Actief team graag tot ziens op 18 februari om 19:30 uur in Hotel Ruimzicht te Zeddam (Kilderseweg 19).