Op de Elsenhof in Kilder kun je van het boerenleven proeven

Elsenhof2013_11Dagjes uit staan tegenwoordig meestal in het teken van zien, doen, beleven en leren. Niet zo maar ergens wandelen door het bos of een bezoekje aan een speeltuin maar actief ergens bij betrokken zijn door een kijkje achter de schermen te nemen. De Elsenhof in Kilder biedt de recreant deze gelegenheid want op de Elsenhof kun je wat leren en ook lekker recreëren. Op het bedrijf van de familie Elshof wordt al drie generaties lang koeien, kippen en bijen gehouden en verbouwen ze groenten om in eigen levensonderhoud te voorzien. Verder heeft de familie een aantal hobbydieren als geiten, ezels, een pony en wat konijnen.

Sinds dit jaar wordt de gelegenheid geboden meer te weten te komen van het boerenbedrijf. De gastvrije Albert Elshof vertelt u graag over de geschiedenis van het boerenbedrijf, zijn dieren en gewassen. Tijdens het gemoedelijk wandelen over het erf en door de diverse stallen ziet u werktuigen van toen en nu en worden uw zintuigen geprikkeld. Zo komt u dichter bij dier, natuur en boeren leven.

In het seizoen kan de bezoeker dolen door het graan- en/of maïsdoolhof, kunt u met de Elsenhof als startpunt heerlijk wandelen of fietsen langs de vele prachtige routes door het Montferland. Na afloop kunt u heerlijk genieten van een lekker kopje koffie, thee of frisdrankje al of niet geserveerd met eigen gemaakte cake.

Verder zijn er het hele jaar door diverse workshops. Leren wecken, bloemschikken, koken of schilderen, tijdens een geheel verzorgde ochtend, middag of avond leert u het een en ander hierover. Zijn er speciale wensen laat het dan weten zegt de heer Albert Elshof, daar valt altijd over te praten.

En als u later op de dag huiswaarts keert vergeet dan niet nog even te snuffelen in het winkeltje van de Elsenhof waar diverse eigen producten en streekproducten worden aangeboden.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op de website van de Elsenhof