Lekker op je blote voeten

blotevoetenGisteren, zondag 4 augustus, een stevige wandeling door de omgeving gemaakt. Het Montferland blijft je altijd verrassen, hoe vaak je ook door de omgeving loopt iedere keer is het plaatje weer anders. Het mooiste levende schilderij van Nederland vol met adembenemende taferelen. Na enige tijd kwamen we in Hochelten aan,een wijk in Emmerich-Elten een paar kilometer achter Beek Montferland en zagen een opmerkelijk bord; Barfusspfad Hochelten aan de Barfussweg in Emmerich-Elten Niederrhein. Een andere manier om door het bos te wandelen, dat is wat je kunt doen op deze plek. Het Barfusspfad is een 1,8 kilometer lang traject door de bossen in Hochelten dat je op je blote voeten moet afleggen.

De wandeltocht gaat langs 20 posten waar steeds ander materiaal wordt gebruikt om over heen te lopen op je blote voeten. Je gaat met je voeten door de modder, loop je over wandelingbakken vol met kiezelsteen van diverse maten en is er een gedeelte helemaal bedekt met boomschors, zand en meer. Ook loop je door water. Tussen de diverse objecten liggen prachtige stukken natuur en mooie weidevelden die de wandeltocht compleet maken. Voor je schoenen en andere spullen tijdelijk op te bergen zijn er aan het begin punt kluisjes die je voor € 1,= borg kan gebruiken. Als je de sleutel weer terug stopt in je kluis krijg je die euro ook weer terug.

Als je klaar bent kun je de voeten weer afspoelen en weer helemaal schoon de schoenen aantrekken. Hhet Barfusspfad is open vanaf april tot oktober en het kost helemaal niets om eens op een andere manier door het bos te lopen. Meer weten kijk dan even hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *