Zeddamse kermis in volle gang

kermis_01Gisterenmiddag, na het Koning schieten werd de Zeddamse kermis officieel geopend door mevrouw Ina Leppink- Schuitema, burgemeester van de Gemeente Montferland. Dat was de officiële aftrap, maar ‘s morgens was er al de traditionele rommelmarkt voor kinderen. Een leuke mogelijkheid voor de jeugd om wat extra geld voor de kermis bij elkaar te sprokkelen. De Schutterij St Johannes, de organisatie van de Zeddamse kermis gaf  bracht later een serenade aan bewoners en personeel van het zorgcentrum Hof van Varwijk om daarna af te zakken naar de zevensprong aan de Oude Doetinchemsweg. Op dat punt staat zowel de kermis als de feesttent van de Schutterij en is op het veld ruimte voor het Koning schieten.

Gestart werd met het Koning schieten voor de jeugd. Het schieten op lepeltjes werd gewonnen door Arno van den Bosch die daarmee de titel jeugd koning van de Schutterij St Johannes verdiende. Het vogelschieten bij de herenkermis_02 werd een spannende en lange strijd. Er waren ruim 280 schoten nodig om de houten vogel neer te halen. Het verlossende schot werd gedaan door Michael Driessen die na de officiële opning door de burgemeester tot koning werd gekroond. Hennie Fisser werd tot koningin gekroond van de Schutterij.

Daarna waren er nog diverse ceremonieën waaronder de huldiging van Hannie Hoogland voor vijftig jaar lidmaatschap bij de Schutterij St Johannes.

Voor de tweede dag van de Zeddamse kermis heeft men de Schutterij een uniek gebeuren georganiseerd. Er werden 4 verenigingen uitgenodigd om gezamenlijk op zondag een serenade te brengen aan Huis Sydehem in Zeddam om daarna in een bonte stoet door de straten van Zeddam te trekken. En zo trokken na de middag de gilden Gangulphus en Laurentiusgilde uit Huissen, het Broederschap Sint-Antoiniusgilde uit ‘s Heerenberg, de Schutterij St Hubertus uit Ulft en de Schutterij de Eendracht uit Wehl door de straten kermis_03samen met Schutterij St Johannes en diverse muziekkorpsen.

Petje af hoor voor al die leden van de Gilden en Schutterijen die  in de brandende zon, door de straten van Zeddam trokken. In vol ornaat slingerde een bonte stoet van koningen en koninginnen, bielemannen, vendelzwaaiers en andere hoogwaardigheidsbekleders door het dorp. De Zeddamse kermis is in volle gang en heeft voor u een beren gezellig programma opgesteld.

Dit is een overzicht van het resterende programma

Zondag 7 juli

  • 10:00 uur – Heilige Mis in de St. Oswalduskerk met aansluitend na de kerkdienst een serenade voor de geestelijke autoriteit. Na de mis en serenade is er een korte rondgang en een gezellig samen zijn waar men een drankje kan nuttigen. Tevens zal eer brood en soep verkrijgbaar zijn
  • 13:300 uur – Samen met Gilde Gangulphus, het Laurentius Gilde uit Huissen, Broederschap Sint-Antonius uit  ’s-Heerenberg, schutterij de St. Hubertus uit  Ulft en schutterij de Eendracht uit Wehl de koning ophalen en een serenade brengen bij huize Sydehem.

De gehele dag zal de muzikale omlijsting worden verzorgd door  DJ Pouwels

Maandag  8 juli

  •  8:45 uur –  Het ontbijt in de feesttent voor leden en partners
  • 9:30 uur –  Diverse schiet en knuppel wedstrijden bij de tent.
  • 18:30 uur – Serenade bij de koning en doctoren

Muzikale omlijsting op de maandag; ‘s morgens een combinatie van Kunst Na Arbeid en de Möllebultbloazers – ‘s middags DJ Henry en ‘s avonds orkest Remixx

Entreekosten voor deze kermis

  • Zaterdagavond en maandagavond € 7,50 per persoon ( Indien men binnenkomt tussen 20:30 en 21:00 betaalt men slechts € 4,00 per persoon)
  • Zondagavond is de entree gratis

Voor de zaterdagavond en maandagavond is er een mogelijkheid om een tafel ( of tafels ) te reserveren. Dit bijvoorbeeld voor vriendengroepen, buurt en of familie

Consumptieprijs €1,80

Donateurs kunnen maandagmorgen gratis meedoen met de schietwedstrijden

Van de twee dagen zijn wat plaatjes gemaakt die kunt u bekijken en eventueel na bestellen op de site van de huisfotograaf

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *