De Montferlandse Toppen wandelroute een meerdaagse uitdaging

toppenrouteSinds enkele dagen is deze regio een nieuwe uitdaging rijker, de Montferlandse Toppen wandelroute, een initiatief van de Montferland Vakantiekrant. Het idee achter de route is om al wandelend de 18 ‘Toppen’ van Montferland aan te toen. Elke top heeft een naam en een verhaal. Deze route sluit perfect aan bij de grote behoefte aan wandelen. Een sport die al geruime tijd in opkomst is en allang het oubollige imago heeft afgeschud. De Montferlandse Toppen Wandelroute telt in totaal maar liefst 34 km en met de knooppunten routes zelfs 42,5 km wandelmogelijkheid en is grensoverschrijdend. De hele route is voorzien van bebording en kan in twee richtingen gelopen worden. De route en bebording is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten en de Montferland Vakantiekrant en werd financieel mogelijk gemaakt door de Montferlandse Vereniging voor Toerisme.

18 Montferlandse toppen worden door de wandelroute verbonden en het grensoverschrijdende gedeelte voert via het privé bosgedeelte van een Eltense boseigenaar. Wetenswaardigheden over het unieke gebied wat zich voor het oog van de wandelaar ontrolt, wordt op elke top gecommuniceerd, door middel van een QR code op bordjes die men kan scannen met een smartphone. En voor wie niet de volle 34 km wil of kan lopen zijn er middels knooppunten kortere routes af te leggen, zowel linksom als rechtsom.
Binnenkort wordt er een wandelkaart van deze route gepresenteerd, maar  de wandelaar krijgt alle mogelijkheid om hier en daar eens van de route af te wijken voor bezienswaardigheden onderweg of de inwendige mens te versterken op gezellige Horeca terrassen in de directe omgeving van de route.

Nederland is een bijzondere internationale lange afstandsroute rijker in een gebied wat het dubbel en dwars verdient, ontdekt en steeds weer herontdekt te worden. Buiten Limburg kennen wij in ons land geen gebied zo heuvelachtig dan het Montferland en toch zo divers, daar waar het heuvelland afdaalt naar de oevers van de Rijn. Het Montferland vindt je nergens anders.

De toppenroute is een geweldig uitgangspunt voor een meerdaags verblijf. Landgoed Montferland ligt op één van de 18 toppen; top nummer 1. De overige toppen hebben geen hotel. Een mooiere plek om te starten vanuit een hotel arrangement of voor of achteraf te genieten op het favoriete terras van onze redactie.  Bekijk de kaart van de wandelroute

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *