Zeddam komend weekeinde weer Pavertsdarp

Vrijdag 1 februari aanstaande barst het feestgedruis weer los in Zeddam. Het altijd zo rustige dorpje wordt omgedoopt in Pavertsdarp en vanaf die dag zal met feestelijke hand Prins Jeroen 1 de scepter zwaaien. Het carnaval is begonnen dat als gebruikelijk met een carnavalsmis in de Oswalduskerk wordt ingezegend. Na de inzegening zal in heel veel straten de voorbereiding voor de straatversiering worden gestart. Op zaterdag 2 februari is het vroeg opstaan, tenminste als je het gezamenlijke ontbijt in de buurt niet missen wil. Vervolgens wordt om 9:41 bij Prins Jeroen I de vlag gehesen en “geet ‘t loos”

Ook de jeugd viert uitbundig mee onder het toeziend knipoog van jeugdprins Max I. Om 14:11 is het ‘Bloagenbal’ in Ruimzicht te Zeddam en vanaf 20:00 is de zaal vrij voor de olde Paverts en Paverinnekes. Maar waar het allemaal omdraait, de grote carnavalsoptocht die staat gepland op zondag 3 februari. Start is 14:11 op de hoek van de Benedendorpseweg waarna de bonte stoet volgens een uitgezette route praktisch het hele dorp doorgaat. ‘s Avonds natuurlijk weer uitblazen in Ruimzicht tijdens het carnavalsbal.

Op Dolle Moandag gaan de prinsen op bezoek aan ‘t Sydehem en s’middags is er een dolle maandag in de Lange Waard met aan het einde van de middag het pop verbranden voor de jeugd. ‘s Avonds kun je de laatste uurtjes van het carnaval beleven in de Tapperij 2a waarna om 0:00 uur de po wordt verbrand op het Varwijkplein

Dinsdag 5 februari kunnen de kelen gesmeerd worden tijdens de haringhap party in de Tapperij 2a. Voor een vaste prijs kun je daar haring eten en drinken zoveel als je maar wil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *