De wonderbaarlijke wereld van de libel

Op dinsdagavond 19 september  heeft houdt Natuur Actief weer een informatie avond in hotel Ruimzicht Zeddam. De avond begint om 20:00 uur met gastspreker Wim Gerritsen. Hij is een groot libellenliefhebber en weet daar dan ook veel over te vertellen.

Hij wil de bezoekers van Natuur Actief dan ook graag meenemen op libellenreis door de zuidelijke en oostelijke Achterhoek. Wim zal vertellen over diverse libellensoorten in enkele soortenrijke onderzoeksgebieden die hij graag bezoekt. De populairste gebieden voor libellen en juffers zijn volgens Wim dan ook vooral het Azewijnse Broek (zandwinning), Heidenhoekse vloed, Oude IJssel en de omgeving van Winterswijk. 

Met foto’s, film, zoekkaarten, boekjes en zelfs echte larvehuiden neemt hij ons mee op reis in de wonderbaarlijke wereld van de Libelle.
Aansluitend wordt er meer verteld over het natuurgebied de Zumpe in Doetinchem.  Eeb 3,2 ha groot natuurgebied, waarvan de KNNV al ruim 100 jaar de eigenaar is. Esther Korndewal, coördinator van de beheergroep van de Zumpe, komt ons meer vertellen over dit unieke stukje natuur.

Het KNNV zorgt voor de instandhouding van het oorspronkelijke beschermde karakter van het gebied. Er wordt door de leden van de KNNV regelmatig onderzoek gedaan naar de planten en dieren die er voorkomen.

Ook zet de KNNV zich in voor de versterking van de natuur buiten hun eigen terreinen en werkt mee aan het proces van de gemeente Doetinchem om De Zumpe uit te breiden naar 120 hectare nieuwe natuur.

De bezoekers van Natuur Actief wordt uitgelegd hoe zij dit door beheer en bescherming (het gebied is niet toegankelijk voor publiek) willen bereiken.

 Aansluitend zal Marcel Hendriks (lid beheergroep De Zumpe), die naast zij dagelijkse werk als vrijwilliger veel buiten te vinden is, een fraaie fotopresentatie vertonen van De Zumpe. Marcel is namelijk hobbyfotograaf en legt zo alles facetten van De Zumpe op de digitale plaat vast.

Boek: Na aanleiding van het 100-jarig bestaan van het KNNV is een uniek fotoboek gemaakt over De Zumpe. Dit unieke fotoboek is alleen deze avond voor 12 euro te koop!
Meer informatie over deze avond vind u op de Facebookpagina van Natuur Actief

Hotel-Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam.

20:00 tot 22:00 uur
Entree €3,00