Vive la France, Hummelo de komende dagen geheel in Franse stijl

De vijfde editie van Vive la France verandert Hummelo de komende dagen in een sfeervolle Franse stijl. In en om de kerk komt de lustrumeditie van Vive la France tot leven in de fraai vernieuwde straten en pleintjes van Hummelo. Het Achterhoekse dorp is op zaterdag 8 en zondag 9 juli van 11.00 tot 18.00 uur het domein van de voetganger, die alle tijd kan nemen voor de 150 kramen en stands die er maximaal een plekje krijgen. De entree bedraagt € 3,50 p.p. en het parkeren is gratis.

De combinatie van brocante-aanbieders, kunstenaars die werk tonen en verkopen en de streekmarkt met verantwoord lekker voedsel en hapjes maakt Vive la France 2017 tot een complete beleving. Tel daarbij de onverwachte straat optredens die je tegenkomt, de terrasjes met muziek in Franse sfeer en je snapt waarom steeds meer bezoekers hier op af komen.

Top aanbieders van brocante nemen een belangrijke plek in op de markt. In enkele jaren tijds is de Hummelose markt uitgegroeid tot een absolute trekpleister voor wie op zoek is naar authentieke, unieke en onverwachte brocante-artikelen. Vive la France staat bekend als een van de grootste brocante markten van het land, met veel gezelligheid en een kwalitatief hoogstaand aanbod.

Op donderdag 7 juni wordt traditioneel de de Tour d’ Hummelo gehouden. Het flitsende wielerevenement als sportieve start van dit bijzondere sfeervolle evenement, Vive la France. Dit jaar met een nieuwe formule! Het parcours door de omgeving is ingeruild voor een criterium, een rondje om de kerk van 1 kilometer en wordt verdeeld in 4 startgroepen, te weten:

  • Dikke bandenrace voor basisschool leerlingen, een sponsorrace over een aangepast parcours met ronden van 400 meter
  • Open Kampioenschap Hummelo op de gewone fiets (3 rondes)
  • BC Clubrijders / Recreanten (circa 25 rondes) Niet KNWU houders, helm verplicht 
  • A Clubrijders / Semi-professionals ) (circa 30 rondes) Niet KNWU houders, helm verplicht 

* Het spektakel begint om 18.00 uur met de Dikke Banden Race voor basisschoolleerlingen, met een aangepaste ronde van 400 meter. Opgave voor de sponsorrace is mogelijk tot 30 juni 2017.

*18.45: Open Kampioenschap Hummelo op de gewone fiets (3 rondes). Geen elektrische fietsen. Inschrijfgeld € 2,50.

* 19.15 uur: BC-clubrijders / recreanten. Race over circa 25 ronden. Inschrijfgeld € 5,-.

* 20.15 uur: A-clubrijders / semi-professionals. Race over circa 30 ronden. Inschrijfgeld € 5,-.

Start/finish is bij  café zaal FF naar Steef aan de Dorpsstraat 1 waar u  tijdens de dagen van Vive la France op het sfeervol terras kunt genieten van dit evenement.