Vrij bibliotheek FF naar Steef opent deuren

vrijbiebGisteren, woensdag 10 juni is er in café zaal FF naar Steef in Hummelo een bijzonder vrijwilligers project van start gegaan, een boekuitleen punt. Omdat veel bibliotheken door de vele bezuinigingen noodgedwongen de deur moeten sluiten is er landelijk een initiatief ontstaan om een vrije bibliotheek op te zetten. Ook een mooi project voor onze omgeving vonden Theo en Lies Strijker en gingen hun idee naar FF naar Steef in Hummelo en na enige gesprekken kregen ze groen licht om in deze horecagelegenheid een vrij bibliotheek te beginnen.

Mede dankzij de vele spontane giften van derden en de mooie ruimte die in FF naar Steef werd vrijgemaakt kon men woensdagmiddag de deuren open voor  mensen die plezier hebben on lezen. Een boek lenen in de vrije bibliotheek van Theo en Lies is gratis maar moet wel nadat het is uitgelezen worden terug gebracht.

In de boekenuitleen FF naar Steef staan inmiddels meer dan 800 boeken en zoals bleek zelfs exemplaren waar men al heel lang naar op zoek is. Een dame die gisteren op de openingsdag kwam kijken vond een boek waarnaar ze al lange tijd had gezocht op Marktplaats in het schap van boekenuitleen FF naar Steef in Hummelo. En collega’s van een soort gelijk project in Olburgen vonden in Hummelo de kinderboeken die in hun collectie ontbraken.

De boekenuitleen is twee dagen per week geopend namelijk:

  • woensdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur
  • donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur

Meer informatie vind u hier