Zeddamse Carnavalsoptocht trok veel belangstellenden

Zondagmorgen 3 februari was het al vroeg bedrijvig in het Pavertsdarp. Trekkers reden af een aan, al of niet gekoppelde aan een bont opgesierde  wagens. Alles onder het toeziend oog van de Senatoren die onder begeleiding van passende hoempa pa muziek de straten van Zeddam onveilig maakten. De voorbereidingen voor de grote optocht, die om 14:11 zou starten waren in volle gang. Bij het startpunt op het kruispunt bij Sydehem liep het vol en voor menig chauffeur was het behoedzaam manoeuvreren om de praalwagen op de juiste startpositie te plaatsen. Angstvallig werd tussendoor naar boven gekeken want de weersvoorspellingen waren onheilspellend. Er waaide al een snijdende koude wind door de straten en het wolkendek pakte meer en meer samen. Toch weerhield het de mensen niet om te komen en zo liep het parcours aardig dicht.

Klokslag 14:11 zette de band aan met de bekende carnavalsnoten en vertrok Prins Jeroen I en zijn gevolg voor een triomftocht door Zeddam. Niet alleen diverse buurtverenigingen hadden voor schitterend opgebouwde wagens en prachtige kostuums gezorgd, ook verenigingen uit omliggende dorpen sloten bij de stoet aan en zo slingerende ruim 2 uur lang een bonte vrolijke  caravaan door de straten van het Pavertsdarp.

Hieronder een reportage van wat er zo een beetje te zien was. Foto’s zijn na te bestellen via http://www.oypo.nl/bmap. Indien u de hele reportage op een DvD wenst te ontvangen stuur dan een email naar info@bmap.nl

CARNAVALS OPTOCHT ZEDDAM 2013

[scrollGallery id=14]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *