Nieuw seizoen Natuur Actief gaat dinsdag van start

natuuraktief_logoDe Feestdagen zitten er op, het Carnaval is achter de rug dus wordt het weer tijd voor de eerste Natuur Actief avond in hotel Ruimzicht te Zeddam. De eerste Natuur Actief van 2016 staat op het punt om af te trappen. Op dinsdag 16 februari is het zover. Dan hopen wij u allen weer te mogen begroeten in Hotel Ruimzicht te Zeddam. Anders dan de voorgaande edities zullen wij de avond om 20:00 uur aftrappen en u vervolgens tot 22:00 uur vermaken. De entree blijft €3,00.Het seizoen heeft enkele verassingen in petto. Zo gaan wij tweemaal op bezoek voor een lezing in combinatie met een buiten activiteit. In het voorjaar op landgoed ‘t Veld in Halle en in het najaar bij Min40Celsius in Varsselder (bij Ulft). Tevens zal de organisatie van Natuur Actief dit jaar de krachten gaan bundelen samen met de KNNV afdeling Doetinchem.

Onderwerpen die dinsdagavond onder meer aan bod komen;

Kijkend naar het erf

De presentatie wordt gegeven door Ronald Langendoen van de Werkgroep Erfbeplanting en auteur van het boek Erfbeplanting rond Doetinchem. De kennis over deze vaak streekgebonden karakteristieke wordt steeds schaarser. Nieuwe erfbewoners en vernieuwingen dragen eraan bij dat het klassieke beeld van een streekeigen boerenerf steeds meer verloren gaat. De werkgroep Erfbeplanting heeft al vele erven in oude luister hersteld.

Ronald geeft een uitgebreide historische schets van de boerenerven, waren er verschillen, hagen, leibomen, boomgaarden, welke boomsoorten? Daarnaast geeft hij een idee voor eigenonderzoek en herstel van u eigen erf. Het informatieve boek is deze avond ook te koop voor € 19,95.
Macrofotografie:

Met macrofotografie kun je onderwerpen uit de natuur heel dichtbij halen. Ondanks dat de onderwerpen in overvloed aanwezig zijn is het vaak één van de moeilijkere vormen van fotografie. Met een beetje basis kun je het makkelijk oppakken. Fotografen Karel Peters en Maja Seesink komen ons meer over dit boeiende onderwerp vertellen begeleid met mooie beelden.

Meer informatie vind u hier >>