Ontdek de Nevelhorst

Tussen de plaatsen Didam en Zevenaar treft u recreatiegebied de Nevelhorst aan. Een klein, maar overzichtelijk gebied. Recreatieplas de Nevelhorst is ontstaan door zandwinning.

In 1940 bedacht Seyss-Inquart dat er een snelweg moest komen van Utrecht naar Duitsland. Bij Didam vond men het zand voor de aanleg van de latere A12.  Hier zijn nu alle voorzieningen aanwezig voor een heerlijk dagje uit. Het water biedt mogelijkheden om te zwemmen, te vissen of te kanoën. De speelweiden zijn uitermate geschikt om actief bezig te zijn of om lekker ontspannen te genieten van de zon. Met uw hond bent u welkom op het recreatiegebied de Nevelhorst, maar er gelden regels !

Stichting Vrienden van de Nevelhorst zet zich in voor het beheer en behoud van het natuurgebied De Nevelhorst /  Baerlebos.  Gelegen in buurtschap Greffelkamp te Didam. Hoofddoel van de stichting is het promoten van dit natuurgebied. Ontwikkelen van recreatieve voorzieningen. Zwerfvuil aanpakken. Uitzetten van wandelroutes. Onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Er zijn momenteel 15 vrijwilligers actief die zich belangeloos inzetten voor dit prachtige gebied.

We hebben in ons gebied 2 wandelroutes:

Blauw = Nevelhorstpad lengte 4.5 km.      Groen = Laarzenpad lengte 6.5 km

De start van de wandelroutes beginnen bij het Toeristisch Overstap Punt, Nevelhorstpad 2. 6941RE . Didam.  Hier is een ruime parkeerplaats aanwezig waar u de auto gratis kunt parkeren.

Zie voor meer info: www.vriendenvandenevelhorst.nl  of facebook:  Vrienden van de Nevelhorst